Sabbath Stones – Άσε τον άνθρωπο ήσυχο, επιτέλους!

Πρέπει να αρχίσουμε κάποτε να βλέπουμε τα πράγματα που μας παθιάζουν, από μια κάποια απόσταση. Αλλιώς πέφτουμε σε συμπεράσματα πηθικικής ανωριμότητας. Πιστεύω βαθιά ότι ο Bill Ward έχει κάθε δικαίωμα να μη γουστάρει να συμμετέχει στο όποιο Sabbath reunion και σκοπεύω να τον υπερασπιστώ.
Το πρόβλημα δεν είναι ούτε αν όντως τον έριξαν στα λεφτά, ούτε το πόσο ήθελαν οι fans να τους δουν, ούτε οι ενδιάμεσες λεπτομέρειες. Το πρόβλημα είναι ότι το δημοσιοποίησε και έδωσε πάτημα σε μένα και σε σένα, να ξεψαχνίζουν και να βγάζουν ετυμηγορίες για τα προσωπικά του. Φαντάζομαι πως το έκανε επειδή είναι έντιμος κύριος και δεν ήθελε να φανεί ως μικροπρεπής φραγκοφονιάς.
 Απέτυχε τραγικά βέβαια, καθώς μόνο το ύψος της αμοιβής που έγινε αιτία για όλα αυτά δεν έχουμε μάθει. Όλα τα υπόλοιπα, φρόντισαν να γίνουν βούκινο. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου το πόσα φανταστικομύρια θα έπαιρνε ο καθένας για αυτές τις εμφανίσεις, ούτε πόσα λιγότερα από τους υπόλοιπους έδιναν στο Ward, ή πόσα θα ήθελε να πάρει ο ίδιος. Και δε με ενδιαφέρει, επειδή όσα και να ήταν, είναι υπερβολικά πολλά. Αλλά αυτό είναι πάλι κάτι που δε με αφορά. Not my business, που λένε και στο Νησί.
 Εδώ είναι η κρίσιμη λεπτομέρεια. Business. Και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι όσο κακό ακούγεται. Μπορεί για σένα να είναι το Α και το Ω (υπερβολές, το ξέρω και το ξέρεις), αλλά για αυτόν είναι για όσα χρόνια ζεις και παραπάνω, το επάγγελμά του. Εισαι οκ να παίρνει το χρόνο όσα λεφτά δε θα βγάλεις εσύ σε 10, ο Σπανούλης πχ, και σου φαίνεται λάθος αυτό; Το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να τα βρουν για χάρη των fans, είναι γελοίο. Όσο και να μας αρέσει η μουσική των Black Sabbath (πολύ) και όσο και να μας συντροφεύει η μουσική που γέννησαν (πιο πολύ), θεωρώ παράλογο να περιμένουμε να τραβιούνται δεξιά και αριστερά για να παίξουν δωρεάν. Το ότι δεν τους λείπουν τα λεφτά, δεν είναι επιχείρημα επίσης. Δεν είμαι κατά της πειρατείας απαραιτήτως, αλλά θεωρώ πως ο καλλιτέχνης πρέπει να αμείβεται.
Όπως και να έχει, δε νομίζω ότι τα λεφτά είναι το θέμα. Κάτι στους όρους του συμβολαίου, θεώρησε πως ήταν υποτιμητικό και το απέρριψε. Κάπου θίχτηκε ρε παιδί μου. Κανείς δε μπορεί να κρίνει αν έκανε καλά ή όχι, εκτός από τον ίδιο σε μια τέτοια περίπτωση. Και ο κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος έχει το δικαίωμα να στραβώνει, αν θεωρήσει πως δεν τον σέβονται. Όποιος και να ήταν ο λόγος. Θα τον βγάλουμε μαλάκα, γέρο άνθρωπο επειδή είναι μυγιάγγιχτος;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαστε δικαστές και κατήγοροι (ίσως λίγο κουτσομπόληδες, το πολύ) και ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την αγάπη μας για τους Sabbath, πριν κατακρίνουμε κάποιον μεγαλύτερο από εμάς, σε ένα προσωπικό του θέμα, που δε μας πέφτει λόγος. Δείχνει καλύτερη ποιότητα ανθρώπων αυτό το πράγμα.
To make a long story short, δε χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η φασαρία. Ας έλεγαν πάλι ότι έχει προβλήματα υγείας. Και εμείς θα το πιάναμε το υπονοούμενο. Γιατί είμαστε καλά παιδιά κατά βάθος. Και δε θα καταδεχόμασταν να δούμε τους 4 original Sabbath, ξέροντας ότι κάποιος από αυτούς δε θέλει πραγματικά να είναι εκεί, έτσι δεν είναι;

Σχολιάστε